Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Lars Eje Larsson

Akvarell och måleri

I mitt måleri rör jag mig mellan olika bildvärldar som kan växla från rent abstrakta till rent figurativa. Oftast befinner jag mig i ett figurativt måleri med inslag av halvabstrakta element. Mitt arbetssätt växlar mellan intuitivt måleri och att arbeta med förlagor eller avbildning av verkligheten. Ibland blir det en mix av dessa.

Det väsentligaste i mitt måleri är ljuset och färgen. Jag försöker gestalta stämningar och rumsbildning där ljusspelet är den viktigaste komponenten. Komposition och färgkomposition är också viktiga element i mitt bildskapande. Jag arbetar huvudsakligen i akvarell och akryl. I mitt akvarellmåleri har kontraster och motsatser stor betydelse för att ladda bilden. Det är ljus mot mörker, vått mot torrt, distinkt mot diffust o.s.v. Olika akvarelltekniker som samsas på samma bildyta. Men även mina stämningsbilder i akryl bygger på att det finns kontraster och motsättningar i själva bilduttrycket. En slags dualism. Jag målar upp en scen där tolkningarna kan vara flera och mångtydiga, men där betraktaren själv skriver in berättelsen.

För mig handlar egentligen allt måleri, både som utövare och betraktare om viljan att beröra och viljan att bli berörd. Att gå utanför det egna jaget och bli ett med något större.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta