Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Helena Björnberg

Skulptur

Helena Björnberg (1955) är konstnär och designer, utbildad scenograf och kostymdesigner på Stockholms Dramatiska Högskola med mer än 30 års erfarenhet inom konst och design. Efter 10 års yrkeserfarenhet inom teater fortsatte en vidare-utbildning inom design och ljusdesign för offentlig miljö på Konsthögskolan, KTH och Konstfack i Stockholm.

Mellan 1997-2010 utvecklade Helena företaget “Ljusgestaltning Sverige AB”. Ett företag med specialisering på ljusdesign för offentliga miljöer. Ljussättning för konst, konsthall, signifikanta byggnader och ljusplanering för gator, torg, parker samt övergripande gestaltningsprogram för stadsdelar, städer och kommuner.

Från början av 2011 har Helena helt fokuserat på egen konstnärlig verksamhet. Foto, olja på duk med framför allt skulpturer i brons.

Brons är ett bestående material som uthärdar olika klimat, från värme till kyla, från torka till regn genom tiden. Fördelen med att arbeta i brons är styrkan i materialet. Från det ytterst tunna med fina detaljer till de grövre och tyngre formerna. I dagsläget är skulpturerna relativt små för att vara anpassade till mer privata miljöer. Men de är också anpassade utifrån ett ekonomiskt ställningstagande eftersom det är en dyr och omfattande framställningsprocess.
Men jag har utan tvekan möjlighet att göra större verk.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta