Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Anna Törnquist

Född 1957. Bostad i Kungsladugård i Göteborg.
Ateljéer på Sockerbruket 9, 2tr i Göteborg och i Baskemölla på Österlen.
Arkitekt SAR/MSA, utbildad på Chalmers. Verksam som arkitekt sedan 1981.
Egen firma Törnquist & Törnquist AB för arkitekt- och konstnärsverksamhet.
Medlem i KRO.


"Många har lärt känna mig som akvarellmålare, och det är jag fortfarande - ibland! Framför allt gillar jag att blanda små bilder med riktigt stora format, och jag bearbetar ofta akvarellen med collage och andra material. Helt andra bilduttryck fångar jag med blandteknik och tempera på board, ett spännande sätt att vidga min bildvärld! Akvarellen är dock ett helt unikt medium som jag alltid återkommer till.

Under lång tid har staden varit en av mina återkommande motivkretsar - staden som livsrum, hur det är att vara en liten människa i en överväldigande storstadsmiljö. Många av mina aktuella bilder handlar om staden som bräckligt skydd mot naturens raseri över människans blinda framfart.

Som landskapsmålare dras jag till kontraster, till Österlens vida slättlandskap, västkustens växlande väder och de branta bergens dramatik. Även här kommer klimatkrisen in, där det vackra och det skrämmande lever sida vid sida.

Mina akvarelltanter föddes för några år sedan som en kommentar till att fylla femtio. Sen har de följt mig i olika skepnader och med olika uttryck. Ibland står jag och fnittrar över fåniga handväskor, knotiga kroppar och vänskapens vedermödor, ibland fylls jag av vemod över fårade kvinnoansikten och trötta bagladies. På samma sätt lever mina fågelmålningar i ett spänningsfält från relationskommentarer till mer abstrakta uttryck för flykt, oro, frihet och skönhet."

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta